Φλεγμονή: Ο αντιοξειδωτικός βολβός που την καταπολεμά και προφυλάσσει την καρδιά
Αν αναζητάτε ακόμα λόγους να συμπεριλάβετε τα παντζάρια στη διατροφή σας, τους βρίσκετε εδώ. Διαβάστε τα οφέλη που προσφέρει το λαχανικό και βάλτε το στο πιάτο σας βραστό ή ψητό, ακόμα και σε χυμό αν το επιθυμείτε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κόκκινος χυμός που βελτιώνει την κυκλοφορία και δυναμώνει το μυαλό
Οι καλύτερες τροφές-φάρμακα που ρίχνουν την πίεση, βοηθούν την πέψη και δυναμώνουν
Τα παντζάρια προσφέρουν πολλούς και σημαντικούς λόγους για να τα προσθέσετε στη διατροφή μας. «Είναι ξεχωριστά», τονίζει η διατροφολόγος Camille Skoda από την κλινική Cleveland, αναλύοντας τα μοναδικά οφέλη που εξασφαλίζει η κατανάλωσή τους χάρη στο… βαθύ κόκκινο-μωβ χρώμα τους που «παρέχει άλλες ομάδες θρεπτικών ουσιών και αντιοξειδωτικών σε σχέση με άλλες αποχρώσεις λαχανικών».
Το σημαντικότερο όπλο των παντζαριών είναι βεταλαΐνες, υδατοδιαλυτές χρωστικές ουσίες που διακρίνονται στις κόκκινες βετακυανίνες (κόκκινα-μωβ παντζάρια) και κίτρινες βεταξανθίνες (κίτρινα-χρυσά παντζάρια). Η βετανίνη, κύρια βετα..