Καρδιά: Το αγαπημένο τρόφιμο που την βάζει σε κίνδυνο – Ώρα να το μειώσουμε
Όχι και τόσο ευχάριστα νέα για τους κρεατοφάγους, μιας και μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Μήπως ήρθε η ώρα επιτέλους να το ελαττώσετε;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κόκκινο κρέας: Ο έξυπνος τρόπος να το τρώμε χωρίς να βλάπτει την καρδιά
Κόκκινο κρέας: Τελικά μπορούμε να τρώμε όσο θέλουμε;
Κόκκινο, επεξεργασμένο κρέας και κοτόπουλο: Πόσες μερίδες αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά
Στις έρευνες σχετικά με την κατανάλωση του κρέατος και τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να θέσει την υγεία μας έρχεται να προστεθεί και η έρευνα από την κλινική Cleveland, τα αποτελέσματα της οποίας συσχετίζουν το πώς μια διατροφή πλούσια σε κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Nature Microbiology και βασίζονται σε πάνω από μια δεκαετία έρευνας από τον επικεφαλής συγγραφέα δρ. Stanley Hazen, διευθυντή της Cleveland Clinic Center for Microbiome & Human Health.
Σε μια προηγούμενη σει..